2015.10.07.
Az egyik barátom két éve vállalkozásba fogott, nyitott egy üzletet. Elég ritkán találkozunk, mert kb. az ország másik felén lakik, én meg kijárok külföldre is mikor olyan meló van. A múltkor találkoztam vele, és érdeklődtem, hogy megy a bolt:
- Azt hallottam, hogy minden vállalkozásnál az első év a legnehezebb. Igaz ez?
- Igen, tavaly elég keményen kellett melózni, de most már olyan jól megy, hogy csak fél napot dolgozom.
- De jó neked! Lehet, hogy én is belevágok valamibe.

Kaján mosollyal az arcát válaszolt, hogy "Jó ám, napi kétszer fél napot dolgozhatok, és még eldönthetem azt is, hogy melyik fél nappal kezdjem" :-)
   Mindennapi
   2015.10.07.
A vizsgaidőszak mindig azon része az évnek, mikor mindenki rájön, hogy ha normálisan készült volna minden órára, akkor most nem térdelne az "idő" előtt, és mélytorkozna...
De ki az az elvetemült, aki leül tanulni szorgalmi időszakban... Így történik egy nálunk is, a biológus szakon. Egy tantárgyunkból szóbeli vizsga is volt, és általában haverokkal egyszerre megyünk minden vizsgára. Illetve egy napon. Így történt ezen a vizsgán is, nem igazán készültünk rá, borítékolva volt a bukás, előtte este még elmentünk bulizni...
Bementünk 3-an, elsők között, hogy gyorsan végezzünk... Haverom ment ki elsőnek a profhoz.

*odaadja a "kidolgozott" tételt*

- Zoltán, tudja maga, hogy milyen tantárgyból jött most vizsgázni?
- Persze tanár úr.
-Akkor mi ez? Tudja maga mit jelent a relatív permeabilitás?

Zoli hátradőlt, néz pár másodpercig a profra, aztán végül elkezdte....

"Hmmm, pótvizsgát tanár úr?"

Pár percre feloldódott mindenki, de ettől függetlenül Zoli is meg mi ketten is megbuktunk. : -) :-D
   Mindennapi
   2015.10.07.
Ez a történet körülbelül 1-2 hete történt. Kamion sofőr vagyok, napi túráim vannak (reggel indulok, este már otthon vagyok). Később indultam el a megszokottnál, így nem akartam megállni sehol az úton. De hirtelen elkezdett görcsölni a hasam majd úgy éreztem, hogy finganom kell. ( Tudni kell rólam, hogy elég sokat szoktam, van mikor észre se veszem, csak már az "illatát" érzem.) Ez is úgy volt, hogy hadd szóljon, szólt is hangosat, bár nem úgy mint általában! Úgy éreztem, hogy levegőn kívül más így jött ki. Így kénytelen voltam megállni. Szerencsétlenségben a szerencse, hogy anyag nem volt a gatyámban, de eléggé megfestette. Nem volt választásom levettem majd egy zacskóba raktam. Vissza szálltam a kamionba, majd folytattam az utam. Túráim során vannak olyan elhagyatott utak, ahol ritkák az autók és azon a napon is arra jártam. Majd ott kidobtam az ablakon a zacskót. Mikor hazaértem az asszony észre vette, hogy nincs rajtam alsónadrág. Megkérdezte, hogy esetleg a 'barátnőmnél' hagytam. Erre kénytelen voltam elmondatni mi is történt. Elkezdett rakta kacagni és még most ezzel gúnyolgat.
   Mindennapi
   2015.10.06.
Egy réges-régi vizsgaidőszakon történt a dolog. Az egyik szorgalmas tanuló lekiismeretesen készült a vizsgára, ami azt jelentette, hogy mind az 50 tétel ki volt neki dolgozva kis fecniken. El is osztotta szépen 25-25 zsebenként.
Gondolta így biztos a siker. Elkezdődik szépen a vizsga, megkapta a tételt, szépen pontosan kiszámolta a zsebben lévő papírdarabokat és egyből előhúzta a megfelelő puskát.
Én pont ekkor vizsgáztam. Mivel eldicsekedett a felkészültségével tisztában voltam, hogy megvan neki az egész éves anyag. Odaszóltam neki szépen diszkréten: "Hé! A négyes neked meg van?"
Kecsesen bólintott, majd szépen elkezdett számolni és már kezembe is nyomta a négyes tételt.
Kihajtogatom előre számítva a sikerre. Ennyi állt benne:

"4. tétel
EZT TUDOM!"

Aznap emelt fővel buktam meg, mert tudtam, hogy egy nap majd röhögni fogok rajta. :D
   Egyéb
   2015.10.06.
Megtörtént esemény az Egyesült Államokban, és fel is jegyezték az amerikai haditengerészet egyik rádiózási naplójában..

Kössétek fel a "gatyátokat" :)


- Azonnal térjen ki észak felé 15 fokkal.
- Javaslom, hogy ön térjen ki dél felé 15 fokkal...
- Megismétlem, térjen ki észak felé 15 fokkal, máskülönben összeütközünk.
- Én nem tudok kitérni, térjen ki ön 15 fokkal...
- Én az amerikai haditengerészet tisztje, az amerikai flotta egyik hajójának kapitánya vagyok. Utoljára mondom térjen ki.
- Én pedig szolgálatos a világítótoronyban... b***********
   2015.10.06.
Egy kisboltban dolgozom.

A múltkor egy vevő a pulton felejtette a mobilját. Megnéztem rajta a címlistát, és felhívtam a "Mama" feliratnál jelzett telefonszámot.

Elmondtam a hölgynek, hogy a fia elhagyta a telefonját és nálunk van, jöjjön érte.


- Azonnal intézkedem - válaszolt a Mama és persze sokszorosan megköszönte, hogy segítek és örült, hogy meglett a telefonja az unokájának..


Viszont körülbelül 1 óra múlva megcsörrent a mobil, látom, hogy Mama visszahív, hát mondom magamban lehet, hogy fontos információ, így felvettem:

- Halló?

Erre a Mama:

- Kisfiam!!! - üvölti a telefonba.. Szedd össze magad, mert a kisboltból telefonáltak, hogy náluk van a mobilod, menjél érte, vagy nyakon csaplak.

Kb 3 másodperc múlva, mielőtt még bármit mondtam volna.. rám csapta a telefont.. kellett pár perc, mire feldolgoztam a történetet.. meg egy kis "szuszááááá" :D
   Kereskedelem
   2015.10.06.
Rövid, de tartalmas történetem a következő:

Bevásárlóközpontban dolgozok, az egyik reggel új kolléganőt kaptunk, és amikor a dohányzóban elkezdtünk beszélgetni körülbelül 5-6an, volt egy srác, aki szereti "kóstolgatni", "oltogatni" az új munkatársakat, most sem tett kivételt.

Történetünk főhősét Reninek hívják, tipikus szőke nő, de hamarosan kiderül számotokra is, hogy még annál is durvább.

Szóval itt még Reni megmenekült, de mikor később az ebédszünetnél szintén egy légtérbe került a fiúkkal, akik már egyre intenzívebben viccelődtek vele, Reni egyszer csak "elkattant", és hirtelen annyit üvöltött a srácoknak:

" Abba lehet hagyni b***meg! Lehet, hogy kívül szőke vagyok, de belül sötét jó????? "

Erre a reakcióra még a fiúk sem számítottak, hirtelen köpni-nyelni nem tudtak, de végül egy kis szünet után mindenki hangos röhögésbe kezdett, de Reni még ekkor sem érezte, hogy amit mondott kellemetlen, ugyanis még másnap is azt kérdezgette, hogy mi rosszat mondott?

Azt hiszem nem boncolgatom tovább, hozzáteszem körülbelül 2 hét múlva kirúgták, mert árufeltöltésnél egy egyszerű összeadásnál nála a 72+36 .... nem 108 flakon Cola jött ki, hanem 98, és igazából ahogy hallottam, talán egy napja volt, amikor nem rontott el valamit.. szóval igazi, egyedi szőke hölggyel volt dolgunk... :D
   Egyéb
   2015.10.06.
Emlékszem egyszer alsós tagozatos - általános iskolás koromban.. valami hihetetlen hasgörcs jött rám.

Bár nem kedveltem az iskola mellékhelyiségét, és akkor finoman fogalmaztam, mégis a szükség nagy úr, így erőt vettem magamon és ki is választottam a megfelelő helyet. mennem kellett.

Minden szép és jó volt, csak mikor végeztem, akkor vettem észre, hogy ott ahol ülök, elfogyott a wc papír.

Észrevétlenül át kellett osonnom egy másik fülkébe, de persze ott sem volt papír, így haladtam tovább, és a végre szerencsém lett, mert ha nem is sokat, de végre találtam wc papírt, így magamhoz vettem és letolt gatyával, és alsógatyával siettem vissza az eredeti helyemhez, erre benyitok, és már más erőlködik éppen, de az még hagyján.. úgy meglepődtem, hogy hirtelen a visszafele csukó ajtót lefejeltem, és megcsúsztam, elestem.. és mindenem olyan lett.. aki pedig a helyemen volt úgy röhögött, hogy mire összeszedtem magam és elfoglaltam a következő helyiséget és mindennel végeztem, még akkor is hallottam, hogy azóta is röhög, kuncog.. mondjuk megértem.

Beleképzelve magam a helyébe, hát nem mindennapi látvány lehettem.

Annyira mély nyomot hagyott bennem, hogy azóta, ha bárhol wc-re megyek, még le sem ülök a deszkára addig, míg nem ellenőrzöm, hogy van e WC papír... :D

Nem kívánom senkinek, hogy hasonlót éljen át.

És a slusszpoén, hogy akire rányitottam, körülbelül 3 hét múlva az új osztálytársunk lett, mert áthelyezték hozzánk, persze hogy hamar elújságolta a történetet mindenkinek.. azóta is "félek az iskola wc-től". :D

   Mindennapi
   2015.10.03.
Nemrég történt, hogy testvéremnek cipőt kellett venni és elmentünk a deichmannba. Mivel a tesóm elég válogatós, elég sokáig tart minden vásárlás.
Ott voltunk a cipőboltban, sorok között nézelődtem. Egyszer csak két nő nagyban elkezd ordítani:
-Orsika, Orsika, hol vagy? Gyere, neked veszünk cipőt!
Mivel nem volt jobb dolgom, megnéztem, mi történik. Anya és nagymama a gyerekrészlegen állnak, megjelenik Orsika, aki úgy 8-9 éves lehetett.
Orsika: - Minek kell így kiabálni?
Nagymama: - Mert neked veszünk cipőt, te pedig csak úgy eltűnsz! Te is tudod, hogy nagy szükséged van az új cipőre!
Orsika: - Lesz.rom!
Anya, nagymama hangosan felhördül, anya próbálja megnevelni:
- Nézd, mindeki téged néz! Viselkedj rendesen, mert mindjárt kib.sznak a boltból!
   Egyéb
   2015.10.02.
Egy sertésvágóhídon vagyok csoportvezető, és mivel elég nagy a munkaerőhiány, így naponta váltakoznak az arcok. Segédmunkások hada lepi el minden nap az üzemet. Van mindig egy két szimpatikus úriember, aki mondja, hogy ő meg akkor is itt fog dolgozni, mikor a vállalat már régen megszűnt.
A történet egy Oszkár nevű úriemberről szól. Két hetet dolgozott. Ezalatt 1500 forintot dolgozott össze. A kifizetés akkor nem utalással történt, hanem be kellett jönni az irodába és kézbe kapta az illető. Oszkár is beballagott a 2 hetes munka után járó 1500 forintjáért, mert úgy döntött nem bírja tovább a hihetetlen iramot.
Úgy embert még pénznek örülni nem láttam, megkapta a pénzt, kilépett az ajtón, felugrott, összecsapta a levegőben a sarkát, és egy hangos örömmel teli igennel örvendezett a komoly keresetnek...
A kapunnál már várták a haverok, szaladtak zsályát venni... :-)

Kövess minket Facebookon!

Keresés

Hirdetés